20 čarobnih let twirlinga in Čarovnik iz Oza
Torek, 17 November 2015 ob 17:50

20 let je za nas mlade kar dolgo obdobje.

20 let delovanja kluba, 20 let aktivnega delovanja v klubu večine trenerk in 20 let tekmovanja naše najboljše tekmovalke.

Trenerke smo se odločile, da želimo to obletnico svečano proslaviti. Želele smo si uresničiti dolgoletne sanje o plesni predstavi ali muzikalu. In uspelo nam je.

Naše bivše članice kluba, ki so pred skoraj 15 leti prenehale trenirati, so se ob tej priložnosti odločile ponovno zbrati in nastopiti na prireditvi. Tudi starši, ki vedno poprimejo za vsako delo, ki jim ga naložimo, so nam letos pokazali, da so željni trenirati twirling in so nas presenetili z njihovim nastopom.

V kraju nas še vedno poznajo kot mažoretke. Tako smo tudi začeli našo zgodbo. Kljub vzponom in padcem v delovanju kluba in organizaciji, nas je pripadnost klubu gnala, da mora twirling obstajati še naprej. Kot prvi mentorici, ki sta nam postavili visoka merila, tudi me trenerke nismo zadovoljne s povprečnim. Stremeli smo višje, zahtevali smo več in močneje smo se trudili. Mislim, da je to tisto, kar je ključno, da naš klub deluje že toliko let, v takem obsegu in s takim ugledom. Zaradi tega je vsako leto odziv ob vpisu velik in zaradi tega je želja po ponovnem sodelovanju s klubom prisotna v vsakem, ki je kdaj sodeloval z nami.

Tina Maffi

 

Z lepšimi besedami ne bi uspeli zaobjeti letošnjega pravljičnega vzdušja ob 20. obletnici delovanja našega kluba, ki se je začelo 6. 11. 2015 ob 17.30 v Kulturni dvorani v Desklah z simpatičnimi nastopi bivših twirlerk, staršev ter deklet, ki letos praznujejo 10 obletnico treniranja. Karin Rutar je kot voditeljica prireditve obiskovalcem obudila spomine na glavne prelomnice v dolgem delovanju kluba.

Po prireditvi je sledila otvoritev razstave 20 čarobnih let twirlinga, kjer je skupina staršev že tedne pred tem skrbno pripravljala klubske dragocenosti in fotografije, ki so bile tako postavljene na ogled na ta dan in še ves naslednji teden.

V soboto, 7. 11. 2015 pa se je v Športni dvorani v Kanalu premierno odvila plesna predstava Čarovnik iz Oza, kjer so nastopile vse twirlerke in trenerke kluba. Čarobno vzdušje ob odlično izpeljani pravljici je polepšala polna dvorana in čudoviti kostumi in dresi, ki so bili delo pridnih rok staršev.

Ko so se zadnji takti plesne predstave zaključili, je sledil podpis sponzorske pogodbe med družbo Salonit Anhovo in našim klubom. Podpisnika sta bila predsednik kluba gospod Bruno Koncut in predsednik uprave gospod Julijan Fortunat.

Predsednik kluba se je v nadaljevanju zahvalil glavnih podpornikom in sponzorjem, še posebej pa Občini Kanal ob Soči, Osnovni šoli Deskle in Osnovni šoli Kanal ter Krajevni skupnosti Anhovo-Deskle. Sledile so zahvale začetnicam mažoretne, twirling dejavnosti v naši občini ga. Alenki Velušček in ga. Arjani Brezigar Masten.

Kot se za vsako praznovanje spodobi, brez obdaritev ne gre. Prav vsaka twirerka kluba je prejela praktično darilo, ki jo bo lahko še dolgo spominjalo na trenutke preživete v naši twriling pravljici.

Posebnega priznanja so bile deležne Nika Bratuž za že 20 letno vztrajno delovanje znotraj kluba, Tina Maffi, Nena Štendler in Suzana Šuligoj za 20. letno delovanje v klubu kot twirlerke in sedaj trenerke in Ana Kašček, ki tako kot klub praznuje isto obletnico aktivnega treniranja in tekmovanja.

Naš klub je na prireditvi prejel tudi plakete in čestitke s strani Twirling zveze Slovenije, Kulturnega društva Svoboda Deskle in Pihalnega orkestra Salonit Anhovo, Osnovne šole Deskle in Osnovne šole Kanal.

Po formalnem zaključku prireditve, ki sta jo vodili Danijela Pavlica in Loredana Stanič, je sledila pogostitev v Desklah. Kot na vseh področjih so se starši tudi na tem odlično odrezali in nihče je ni zapustil lačen. Zvezda večera pa je bila nedvomno 10 kg torta, ki je postavila piko na i praznovanju.

 

Koledar dogodkov

«  Julij 2019  »
 Po  To  Sr  Če  Pe  So  Ne 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
293031    

Anketa

Na državnem prvenstvu se bom uvrstila na

.
Facebook Twitter Buzz Sharethis